Meer energie en motivatie zowel thuis als op het werk. Van willen naar doen!
Steeds vaker word ik, als ik op scholen kom, geconfronteerd met leerkrachten en docenten, maar ook intern begeleiders en zorgcoördinatoren, die moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden. Ze hebben minder energie en motivatie, het gevoel vast te zitten, geen controle. Daardoor hebben ze het idee geleefd te worden en alleen hun to-do-lijstje af te werken, ze staan in de survivalmodus. Dit kan een neerwaartse spiraal worden met bijvoorbeeld burn-out tot gevolg.
Uit cijfers van het CBS en TNO blijkt dat in twintig jaar tijd het aantal werknemers met een burn-out is verdubbeld. Met name jongeren en werknemers in het onderwijs kampen met stress en oververmoeidheid.
Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 november vindt de landelijke Week van de Werkstress plaats. Een week lang vinden allerlei activiteiten plaats. Centraal thema is dit jaar het vergroten van het werkplezier.
Een mooie gelegenheid dus om ook in die week aandacht te vragen voor de trainingen van The Lab of Life. Trainingen die als het gaat om het verminderen van werkstress goede resultaten opleveren. En daardoor het werkplezier zeker verhogen. Een van de activiteiten die ik als gecertificeerd trainer die week ga verzorgen in Den Bosch en Vught zijn workshops van The Lab of Life. Hierin laat ik op een laagdrempelige manier mensen in met name onderwijsland nader kennismaken met het doel en de methodiek van The Lab of Life. Deelnemers gaan actief aan de slag met behulp van onze gedragsveranderingsmethodiek. Ze krijgen opdrachten om een goed voornemen met betrekking tot de balans tussen hun werk en privéleven om te zetten in daadwerkelijk gedrag. Deze opdrachten worden ook besproken in de groep, wat een levendige interactie tussen de groepsleden oplevert.
Aan het einde van de workshop gaan de deelnemers naar huis met een persoonlijk gedragsdoel dat ze in de weken na deze actieweek zullen bereiken én dat hen zal motiveren om verder te werken aan meer grip op hun energie- en motivatieniveaus.
Tussen de opdrachten door wordt inzicht gegeven in de principes achter de opdrachten, zodat de deelnemers een idee krijgen waarom we doen wat we doen en zelf ervaren hoe het werkt.
Veel trainingen hebben een hoog entertainmentgehalte. Deelnemers zijn na afloop geïnspireerd en oprecht vol goede voornemens. Dit lijkt leuk, maar vaak ebt het enthousiasme al snel weg en grijpen mensen terug op oude gedragspatronen. Voor werkelijke en blijvende effecten moet rekening worden gehouden met de natuurlijke weerstand tegen verandering die we als mens nu eenmaal hebben. De trainingen van The Lab of Life hebben een oplossingsgericht karakter door te focussen op persoonlijke effectiviteit – to-the-point en met een blijvend effect.
Kortom, ik ben heel erg benieuwd naar wie ik allemaal ga ontmoeten in de Week van de Werkstress.
Ben je benieuwd naar de methodiek?
Diana Kappen, gecertificeerd The Lab of Life trainer – 06 29 111 250 – of hallo@dianakappen.nl