Waarom ik elke dag weer van mijn werk geniet…

Ook dit schooljaar 2020-2021  is voor onze leerlingen mooi afgesloten

Beste Diana,

Ik wil je heel graag bedanken voor het afgelopen jaar. Ons doel aan het begin van het schooljaar was om Madelief in de 3e te houden. Dat ze over zou gaan hadden we nooit gedacht. En nu is ze gewoon goed over naar de 4e. Dat was zonder jouw hulp echt niet gelukt. Je hebt haar geholpen, niet alleen met haar schoolwerk, maar haar vooral ook vertrouwen gegeven dat ze het kon. Jij bent geen politieagent zoals bij alle andere studiebegeleiders het geval is, maar een coach, echt zo ontzettend waardevol! Een hele fijne zomer en graag tot volgend schooljaar!

Jacques en Judith van Geffen

==========

Weer een fijne reactie van een van inmiddels net (oud)leerling (14 juni 2021):

Circa 3 jaar geleden is onze zoon gestart bij Diana om hem te ondersteunen met begrijpend lezen. Al snel werden zijn resultaten beter en kreeg hij er steeds meer plezier in. Daarbij nam ook zijn vertrouwen. Omdat hij iedere week enthousiast en vrolijk thuiskwam na een uurtje werken met Diana, zou hij het liefste zijn doorgegaan.

Diana heeft met oprechte interesse en aandacht onze zoon iedere week op een andere manier uitgedaagd.  Allerlei vakken, gesprekken & leerzame spelletjes hebben de revue gepasseerd waardoor hij nu helemaal klaargestoomd is voor de middelbare school.

Dank je wel voor de fijne en vakkundige begeleiding Diana en we houden contact!

==========

Moeder van Anouk (14 jaar) uit Vught:

“Onze dochter van 14 heeft veel baat gehad bij de hulp van Diana. Ze heeft geleerd hoe ze haar werk kan inplannen, vooruit werken, samenvattingen leren maken en in de voorbereiding op haar toets de hoofd- en bijzaken van elkaar leren scheiden.

Ze is altijd met veel plezier naar Diana gegaan. Door de rust die Diana uitstraalt, haar oprechte belangstelling in wie onze dochter is als persoon en haar geduld heeft ze veel meer zelfvertrouwen gekregen en grote stappen gemaakt. “

==========

Opnieuw een mooie referentie van een moeder uit Vught

Onze dochter (inmiddels 18 jaar) leerde Diana kennen als ambulant begeleidster in groep 6 en groep 7 op de basisschool. Als leerlinge met het syndroom van Asperger kreeg ze extra begeleiding en ondersteuning. Onder andere door de prettige begeleiding van Diana kreeg ze langzamerhand meer zelfvertrouwen en werd er een manier gevonden waarop zij zich de lesstof wel goed eigen kon maken. Door de goede samenwerking ging onze dochter met sprongen vooruit.

In het 2e leerjaar van het gymnasium kwamen we opnieuw met Diana in contact. Door haar wilde onze dochter wel weer begeleid worden.  Sterke kanten van de begeleiding door Diana zijn vooral dat ze op gelijkwaardig niveau communiceert, ze onze dochter zelfvertrouwen heeft gegeven, haar geleerd heeft om zelf oplossingen te bedenken voor uitdagingen en hierdoor haar zelfstandigheid heeft vergroot. Mede door de juiste begeleiding door Diana is ze nu gestart met een universitaire opleiding! Diana bedankt voor wat je voor haar betekend hebt. Ze heeft hier haar leven lang nog profijt van!

 

==========

Marlies Welvaarts-Tasseron, Kindercentrum ’t Kasteeltje, Vught

We hebben een workshop Mindset bij Diana gedaan. Via via zijn we bij haar terecht gekomen. Na een leuke kennismaking kwamen we al snel op dezelfde golflengte over wat we belangrijk vinden voor kinderen. Tijdens de workshop waren zowel mensen van het KDV (Kinderdagverblijf) als de BSO (Buitenschoolse opvang) aanwezig en daarnaast zijn zij ook zelf ouders van kinderen. Door de passie die Diana heeft met betrekking tot dit onderwerp, nam ze ons snel mee in een enerverende avond. Die zeker vraagt naar meer verdieping hoe het werkt en wat je laagdrempelig binnen onze setting kan doen aan een positieve Mindset.

We hebben het als heel informatief en verrijkend ervaren.

==========

Blij met deze mooie referentie van ouders van leerling (14 jaar), ’s Hertogenbosch

In het belang van het kind.

Voordat mijn zoon Diana leerde kennen zaten we met onze handen in het haar als ouders. Ons kind zat op speciaal basis onderwijs maar werd zelfs voor zijn niveau niet genoeg uitgedaagd. Een gefrustreerd, verdrietig kind die niet of nauwelijks extra begeleiding kreeg om een beetje meer zelfvertrouwen te krijgen. Het was bar en boos.

Toen vertelde een collega mij over Diana Kappen. En hoe haar kinderen baat van haar bijles hadden, toen dacht ik; Laat eens kijken of zij ons kind verder kan helpen.

De eerste keer was mijn kind super verlegen maar Diana betrok hem gelijk bij het gesprek en vroeg naar zijn mening, dat was mooi om te zien.

Daarna de eerste les en gelijk aan het werk gezet. Ook thuis moesten we hard oefenen.

Iets wat daarvoor elke keer een kriem was, niet het juiste materiaal mee en lakse houding van school.

En na verloop van tijd zagen we ons kind steeds meer opbloeien en zelfverzekerder in zijn schoenen staan. Cijfers op het rapport gingen omhoog. Een trots kind, want hij kon het dus wel!

Diana handelt in het belang van het kind en had ook voor ons, school en instanties nuttige tips.

Diana heeft een hoop los gemaakt en praat met je kind op gelijke “hoogte”

Ik gun elk kind die op wat voor manier het moeilijk heeft op school een “Diana” kundig en professioneel.

==========

Julia (14 jaar), ’s Hertogenbosch

Julia:

Ik vond het fijn om met Diana te werken. Ze maakt het heel gemakkelijk om te praten over dingen die je dwarszitten. Ze neemt je serieus. De cursus Mindset (Lef) heeft me geholpen om anders naar mezelf en naar school te kijken. Ik gebruik de tips die ik van Diana kreeg nog vaak.

Ouders Julia:

Onze dochter heeft de cursus Mindset (Lef) bij Diana gevolgd. Deze cursus heeft Julia geleerd om met een andere blik naar zichzelf te kijken. Diana was in dit proces heel belangrijk. Omdat ze veel kennis heeft van hoogbegaafdheid, faalangst, leren leren en nog veel meer thema’s, geeft ze extra diepgang aan de sessies. Ook hebben we de communicatie met Diana altijd erg prettig gevonden. Ze is echt betrokken.

==========

Leuke reactie ook via Linkedin van moeder van een van mijn leerlingen

“Ik gun elk kind wel een ‘Diana Kappen’ Mooi mens en kundig!”

==========

Moeder Maurice (12 jaar), Vught

Je krijgt de groeten van Maurice. Hij heeft de sessies met jou altijd als zeer prettig ervaren. Je hebt hem naast kennis ook zelfvertrouwen meegegeven. Dat had hij schijnbaar nodig.

Het gaat erg goed met hem, ook op school. Hij heeft een fijne vriendengroep en gaat met plezier (lees: in ieder geval niet met tegenzin) naar school. Hij merkt dat hij voor het leren beloond wordt en hij staat er erg goed voor.

==========

Wil je weten waarom leerlingen, ouders, scholen en kinderdagverblijven zo tevreden en blij zijn. Ik vertel het je graag, bel voor een vrijblijvende afspraak Diana Kappen tel. 06 29 111 250